Verlichting

verlichting by Encon
Naar de verlichting in een bedrijf gaat meer energie dan men vaak denkt. Het vermogen van een verlichtingsarmatuur is misschien niet erg hoog, maar het groot aantal lichtpunten en de branduren maken verlichting tot een grote verbruiker. Bij de keuze voor een nieuwe verlichtingsinstallatie wordt vaak een beslissing genomen puur op basis van de investeringskost. Echter, over de totale levensduur van een verlichtingsinstallatie beschouwd is de energiezuinigheid van de verlichtingsinstallatie een veel belangrijkere factor.

Bij het installeren of aanpassen van een verlichtingsinstallatie zijn er twee belangrijke elementen voor het realiseren van een energiezuinige installatie. De juiste lamptechnologie (met ballast) dient toegepast te worden, waarbij het rendement van de lamp, de lamplevensduur en het comfort belangrijke parameters zijn. Naast de juist lamptechnologie is het armatuur met een juiste spiegel belangrijk om het licht op de juiste plaats te brengen.

Snel terugverdiend

Technieken zoals elektronische ballasten met dimming, daglichtgestuurde regelingen en spiegelarmaturen zullen het energieverbruik drastisch laten dalen. Het resultaat spreekt tot de verbeelding: de minimale besparingen die we behalen schommelen meestal rond de 50% en kunnen oplopen tot 80% van uw huidige energieverbruik voor verlichting. En dat zonder verlies van comfort. Integendeel. Door het gebruik van betere armaturen en het optimaliseren van de plaatsing, stijgt het lichtcomfort in nagenoeg alle gevallen.

Met relighting is Encon duidelijk niet aan zijn proefstuk toe. We hebben ondertussen voor vele bedrijven unieke oplossingen uitgewerkt. Deze oplossing bestaat uit een combinatie van de juiste armaturen, sturing en lampen voor het relighten van grote bedrijfshallen

Onze aanpak

Een relightingproject start met een verlichtingsstudie. Die start op haar beurt met een meetcampagne. We meten de lichtsterkte en het verbruik van de huidige verlichtingsinstallatie. Vervolgens maken we een gedetailleerde kosten/baten analyse op. Indien de klant dit wenst, kan Encon, na het maken van de verlichtingsstudie, ook de uitvoering voor haar rekening nemen. De meeste relightingprojecten van Encon hebben terugverdientijden tussen 1 en 4 jaar (aankoop van de armaturen, installatiekosten en studiekosten inbegrepen)! Bij een nieuwe verlichtingsinstallatie wordt er uitsluitend gewerkt met kwalitatieve producten.

Contacteer ons voor een analyse in uw bedrijf.

Qfor Kmo portefeuille