In de kijker

28 januari 2020

CSR professional of the year - Robin Bruninx

CSR professional of the year - Robin Bruninx

Robin Bruninx is één van de finalisten voor de CSR professional of the year award. De hierna volgende tekst beschrijft kort op welke manier Robin van bij het begin het streven naar duurzaamheid in zijn bedrijf Encon heeft binnengebracht. Robin heeft de basis gelegd voor de duurzaamheidscultuur in het bedrijf. Die basis ligt aan de oorsprong van heel wat initiatieven op duurzaamheidsvlak. Echter, dit alles zou niet gerealiseerd kunnen worden zonder het sterke team dat Encon heet. Dat wil Robin graag benadrukt hebben. Iedere medewerker bij Encon hoopt andere bedrijven te kunnen inspireren om zelf ook duurzamer te worden in elke betekenis van het woord. Hierna ontdek je het streven van Robin, en daarmee ook het streven van het hele bedrijf.

Help je ons mee om deze award in de wacht te slepen, stem hier:


26 september 2019

Encon begeleidt gemeente Twenterand bij realisatie zonnepark Oosterweilanden

De gemeente Twenterand realiseerde en exploiteert zonnepark Oosterweilanden in eigen beheer. Het zonnepark draagt bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente en levert jaarlijks ook nog eens netto € 300.000,- tot € 400.000,- op aan inkomsten. De opbrengsten komen in een gemeentelijk duurzaamheidsfonds voor toekomstige projecten. Het park is gerealiseerd op 14 hectaren grond dat is gereserveerd voor een toekomstig bedrijventerrein. Door deze opzet genereert de gemeente inkomsten voor het realiseren van de duurzaamheidsambities met hernieuwbare energie zonder dat dit ten koste gaat van natuur- of landbouwgrond.

Luister hier naar een interview over de realisatie van het park met Herman Zwerink – senior adviseur bestuur en organisatie.

De gemeente Twenterand deelt graag hun ervaringen. De feestelijke opening van het park is open voor publiek en staat gepland op zaterdag 5 oktober aan de Rusluieweg 11 in Vriezenveen. Hier leest u meer over de opening.


05 maart 2019

Voldoen aan de informatieplicht

Per 1 juli 2019 dienen bedrijven te voldoen aan de informatieplicht. Meer over de achtergronden en voorwaarden kunt u lezen in de memo ‘invoering van de informatieplicht’ via deze link. Het ministerie van Economische Zaken gaat op korte termijn bedrijven aanschrijven om de wetswijziging, die de informatieplicht regelt, nogmaals onder de aandacht te brengen. In de bijlage treft u deze aankondigingsbrief aan.

Het doel van de informatieplicht is het reduceren van het energiegebruik binnen de industrie. De invoering van de informatieplicht zorgt voor een digitale registratie van energiebesparingsplannen. Hiermee heeft het bevoegd gezag meer grip en kan het efficiënter handhaven. Deze maatregelen zijn onderdeel van een breder pakket om de klimaatdoelstellingen te behalen. Wij adviseren om dit moment aan te grijpen om voor uw organisatie een energiebesparingsplan op te stellen en ondersteunen u hier graag bij.


16 april 2019

Een jaar echte Apeldoornse schone stroom

Een jaar echte Apeldoornse schone stroom

Een jaar geleden op 13 april 2018 werd door Over Morgen en Encon de stekker van Zonnepark Apeldoorn in het elektriciteitsnet gestoken. Sindsdien heeft het park ruim 3.850.000 kWh aan energie opgeleverd. Voldoende om gedurende het hele jaar 1.100 huishoudens van stroom te voorzien. Dit is stroom die onze lokale partner energiecoöperatie deA afneemt en levert aan huishoudens in Apeldoorn.


Lees meer

05 maart 2019

Invoering van de informatieplicht

In het Activiteitenbesluit milieubeheer staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van maximaal vijf jaar die bedrijven en instellingen onder voorwaarden verplicht uit moeten voeren. Per 1 juli 2019 veranderd deze regeling. Naast de energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht. De informatieplicht beschrijft hoe een bedrijf of instelling moet rapporteren over energiebesparende maatregelen.


22 februari 2019

Encon te gast bij RCT Gelderland

Het Regionale Centrum voor Technologie in Gelderland organiseerde eind 2018 het Smart Café. Het doel van het Smart Café is om bedrijven aan het woord te laten die bijdragen aan het slimmer en duurzamer produceren in de maak- en foodindustrie. Aan het woord komt Ad Verbaas, General Manager Encon Nederland.

In het gesprek wordt dieper ingegaan op de besparingsmogelijkheden binnen de industriële processen en de duurzame opwekking van energie. Besparingen die mogelijk zijn door bestaande installaties opnieuw in te regelen of door te kiezen voor energie efficiëntere oplossingen.


12 oktober 2018

Een zonnige start van een duurzaam Twenterand.

Een zonnige start van een duurzaam Twenterand.

Knowhow van Encon ingezet voor een groot zonne-project in gemeente Twenterand
Gisteren was een mooie zonnige dag in gemeente Twenterand. Niet alleen het mooie weer droeg daaraan bij. Ook de onthulling van het bouwbord voor Zonnepark Oosterweilanden. Het te realiseren zonnepark heeft een vermogen van ca. 12 MWp en zal bestaan uit bijna 40.000 zonnepanelen.


Lees meer

20 februari 2018

Start bouw Zonnepark Apeldoorn

Start bouw Zonnepark Apeldoorn

Groene stroom voor 1100 huishoudens, opgewekt door 11.088 panelen in de wijk Zuidbroek. De bouw van Zonnepark Apeldoorn is inmiddels gestart! In het voorjaar wordt de eerste schone energie geleverd. De stellages waarop de zonnepanelen worden gemonteerd, worden zichtbaar binnen de omheining van de locatie.


Lees meer

25 oktober 2017

Knowhow van Encon aan basis groot zonne-project van onderneming van het jaar WDP

Knowhow van Encon aan basis groot zonne-project van onderneming van het jaar WDP

Het Belgisch-Nederlandse WDP, in België pas uitgeroepen tot onderneming van het jaar, realiseert op dit ogenblik een indrukwekkend project in zonne-energie in Nederland. Dat deze onderneming van het jaar zo ver gaat, is geen toeval volgens energiespecialist Encon. WDP stelde Encon aan voor de begeleiding en coördinatie van het massieve project. Bedrijven die voorloper zijn in hun eigen sector, denken meestal ook verder als het op duurzaamheid aankomt, stelt de CEO van Encon vast.


Lees meer

21 juni 2017

Persbericht: Scania krijgt grootste Zonnedak van Nederland

Persbericht: Scania krijgt grootste Zonnedak van Nederland

Energiespecialist Encon heeft grondige Technische Due Diligence uitgevoerd
 

ZWOLLE – Scania Production Zwolle beschikt straks over het grootste zonnedak van Nederland en zet flinke stappen richting een energie neutrale truck productie. Het totale vermogen van de PV installatie is 6 MWp; zo’n 22.000 zonnepanelen. Woensdag jl. verrichtte gedeputeerde Annemieke Traag en afscheidnemend Scania-commissaris Jan Hendrikx symbolisch de starthandeling.  


Lees meer

19 juni 2017

Alweer 60ste zonnedak voor vastgoedinvesteerder WDP onder begeleiding van Encon

Alweer 60ste zonnedak voor vastgoedinvesteerder WDP onder begeleiding van Encon

Op uitnodiging van WDP was Encon bij de gongceremonie vanmorgen om 9h00 van de Euronext beurs samen met DHL en Aan de Stegge.

Encon is erg trots op de langdurige samenwerking met WDP om haar bestaande gebouwen te verduurzamen, onder andere met zonnepanelen en duurzame LED verlichting. En bij nieuwe gebouwen, zoals dat van DHL, wordt de duurzaamheid van het gebouw tot in het DNA van het gebouw gegarandeerd door het behalen van een BREEAM-duurzaamheidscertificaat.


Lees meer

18 april 2017

Encon test 30 MWp in samenwerking met SolarTester om de kwaliteit van zonnepanelen te borgen

Encon test 30 MWp in samenwerking met SolarTester om de kwaliteit van zonnepanelen te borgen

Encon heeft afgelopen periode in samenwerking met SolarTester ca. 30 MWp aan zonnepanelen getest voor grote zonne-installaties op daken en vrije velden. De zonnepanelen worden zowel visueel als op flashwaarde en elektroluminescentie (EL) beelden getest, met als doelstelling de opbrengst en dus het rendement van de zonne-installatie, ook op langere termijn, te waarborgen voor de eigenaren.


Lees meer

05 december 2016

Persbericht: Nieuw zonnepark in Apeldoorn

Persbericht: Nieuw zonnepark in Apeldoorn

Maandag 5 december ondertekende de gemeente Apeldoorn samen met Over Morgen en Encon de overeenkomst voor de realisatie van een zonnepark in Apeldoorn. Langs de A50 bij de wijk Zuidbroek op een terrein van 4,5 hectare worden ongeveer 11.000 zonnepanelen geplaatst. Dit is voldoende om meer dan 800 huishoudens van groene stroom te voorzien. De gemeente verpacht de grond aan Over Morgen en Encon, die op hun beurt het zonnepark ontwikkelen.


Lees meer

05 december 2016

Encon helpt Trilux met voortrekkersrol op het gebied van duurzaam bouwen

Encon helpt Trilux met voortrekkersrol op het gebied van duurzaam bouwen

TRILUX overhandigt eerste exemplaar van de speciaal opgestelde guide to BREEAM aan DGBC directeur Annemarie van Doorn: “Als Dutch Green Building Council zien we graag meer van deze initiatieven in de markt.”

Duurzaamheid is reeds jaar en dag een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van TRILUX. Daarbij is TRILUX continu op zoek naar de meest efficiënte samenstelling van armaturen en het aanscherpen van haar dienstverlening. “Onze producten en diensten leveren een grote bijdrage aan het duurzaamheidsniveau van gebouwen en daarbij ook aan het behalen van punten voor duurzaamheidscertificaten, waaronder BREEAM”, aldus Aris Bakker, directeur van TRILUX Benelux.


Lees meer

Vlaanderen exporteert energiekennis naar één van de duurzaamste landen ter wereld

Vlaanderen exporteert energiekennis naar één van de duurzaamste landen ter wereld

Genk-Monte Video —  Encon, Vlaanderens specialist in duurzame energievoorziening, exporteert sinds kort zijn kennis naar Uruguay. De eerste Uruguayaan sluit op dit ogenblik zijn opleiding in Genk af. Terwijl Uruguay nu al één van de duurzaamste landen ter wereld is, kan het toch nog leren van Vlaamse duurzaamheidskennis.

Uruguay is voor veel Belgen een ver en onbekend land. Toch is Uruguay, met een energievoorziening die nu al voor meer dan 90% uit hernieuwbare energie komt, één van de duurzaamste landen ter wereld. Helemaal opzienbarend is dat het land die ontzettende voorsprong in minder dan 10 jaar heeft opgebouwd. Toch kan het Zuid-Amerikaanse land op heel wat vlakken nog bijleren.


Lees meer

06 oktober 2016

Encon helpt Royal Reesink bij het behalen van energie kwaliteitssysteem ISO-50001

Encon helpt Royal Reesink bij het behalen van energie kwaliteitssysteem ISO-50001

Royal Reesink heeft recent de ISO-50001 certificering voor het Energie Management Systeem behaald en is daarmee het eerste handelsbedrijf in Nederland die aan deze relatief nieuwe ISO-norm voldoet. Royal Reesink heeft op dit moment 33 Europese vestigingen die met dit energie kwaliteitssysteem werken.


Lees meer

20 september 2016

Hoogste SDE+ subsidie budget ooit binnenkort beschikbaar

Hoogste SDE+ subsidie budget ooit binnenkort beschikbaar

5 Miljard Euro aan Stimulering Duurzame Energieproductie start op 27 september a.s.

Encon is specialist in het opsporen van rendabele energiebesparingen bij bedrijven en helpt bedrijven bij produceren van duurzame energie.

Op 27 september opent de najaarsronde voor de SDE+. Dan komt 5 miljard euro beschikbaar voor duurzame projecten. Dit is het grootste SDE+ budget ooit, meldt Encon.

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon/PV.

Om niet buiten de boot te vallen is het belangrijk om op het juiste moment en met het juiste subsidiebedrag een aanvraag in te dienen, adviseert Encon. ‘Binnen de SDE+ geldt namelijk dat hoe eerder projecten worden aangemeld voor subsidie, hoe groter de kans op subsidie, maar hoe lager het uitgekeerde bedrag.’ Er zijn 4 fasen van 27 september t/m 27 oktober 2016.


Wat als State Grid Amerikaans was?

Als het bod van State Grid wordt goedgekeurd, worden Chinezen voor 14% eigenaar van het grootste gedeelte van het Vlaamse energiedistributienet. Er is de laatste dagen flink gediscussieerd of het toetreden van een Chinees staatsbedrijf wel zo’n goed idee is. Zeker nu ook de Staatsveiligheid haar bedenkingen heeft geuit. Dat laatste is extra jammer. Omdat het de aandacht afwendt van een vraag die veel fundamenteler is dan die of een Chinees staatsbedrijf wel betrouwbaar blijkt.

Het belang van ons energiedistributienet kan moeilijk worden overschat. Het klinkt als een overdreven stelling, maar dat is het niet. Het bewijs daarvan is er, en iedereen kent het. Voor dat bewijs moeten we zelfs niet ver graven in ons geheugen. In 2015 maakte Vlaanderen zich voor het eerst zorgen over een zogenaamde ‘black out’.


Lees meer

22 juni 2016

Nieuw hoofdkantoor voor Encon - duurzaamste kantoorgebouw van Europa

Nieuw hoofdkantoor voor Encon - duurzaamste kantoorgebouw van Europa

Encon heeft nood aan een nieuw hoofdkantoor en het wordt een bijzonder gebouw dat een voorbeeld zal zijn op vlak van energiezuinigheid en duurzaamheid. Ons nieuwe hoofdkantoor zal één van de meest duurzame gebouwen van Europa worden. Het gebouw heeft infinity, refererend naar zijn specifieke vorm en naar de duurzaamheid die het in de praktijk wil brengen.


Lees meer

01 juni 2016

‘Asset as a service’ via Inesco biedt Farm Frites mooie opportuniteit in verlichting

‘Asset as a service’ via Inesco biedt Farm Frites mooie opportuniteit in verlichting

Bij Farm Frites worden jaarlijks 1,3 miljoen ton aardappelen verwerkt. Farm Frites is daarmee één van de grootste aardappelverwerkende bedrijven ter wereld. Om dat mogelijk te maken, beschikt het bedrijf over zes productielocaties die volcontinu werken. Voor de sites in Lommel en Sint-Truiden is Encon sinds jaar en dag de energiepartner. In Lommel realiseerde Encon zo een relighting als ESCO-project: Encon zorgde niet enkel voor de studie en uitvoering van de relighting, ze nam ook de investering voor haar rekening.


Lees meer

27 mei 2016

Visie op energie

Visie op energie

Als we de opwarming van de aarde binnen aanvaardbare perken willen houden, moet onze CO2-uitstoot sterk naar beneden. Daar is ondertussen nog weinig discussie over. Indien bedrijven, woningen en de energiesector de productie van CO2 verminderen dienen te verminderen kan dat maar op 2 manieren: minder energie gebruiken en de energie die we gebruiken op een duurzame manier produceren. Willen we zelfs maar in de buurt komen van wat nodig is zullen we de beiden optimaal moeten combineren. Bedrijven zijn belangrijke afnemers van energie. Van hen moet bijgevolg ook een belangrijke bijdrage komen in de CO2-reductie. Maar van een “groen bedrijf” zullen we in de toekomst nog meer moeten verwachten.


Lees meer

03 mei 2016

Wat na biomassa? We vergeten de vanzelfsprekende oplossingen.

Wat na biomassa? We vergeten de vanzelfsprekende oplossingen.

Genk en Gent. De namen lijken op elkaar. En ook het lot van hun biomassa-centrales lijkt aan elkaar verbonden. De biomassa-centrale in Gent komt er niet, dat is ondertussen beslist. En in de slipstream van deze beslissing komt ook die van Langerlo (Genk) op de helling te staan.

Maar de CO2-uitdagingen blijven. Hoe kan Vlaanderen haar CO2-doelstellingen halen zonder deze centrales? Windenergie wordt als een van de belangrijkste troeven naar voor geschoven. Maar ook zonne-energie kan rekenen op hernieuwde aandacht. Bjorn Rzoska, fractieleider van Groen, gaf vanmorgen op Radio 1 nog aan dat er weer meer draagvlak is voor zonne-energie nu de terugbetaaltermijn zonder financiële steun is teruggebracht tot 8 jaar. “Mensen beseffen dat het 5 na 12 is, en zijn bereid om mee te werken.”


Lees meer

04 april 2016

Energiezuinige HVAC-installatie bij Meubelen Neven

Meubelen Neven in Diepenbeek wenste haar verwarmingsinstallatie en koelinstallatie aan te passen omwille van de technische problemen en comfortproblemen in combinatie met een hoog energieverbruik.

De installatie bestond uit twee verwarmingsketels dewelke cv-water aanmaakten voor de aerothermen die over de winkel verdeeld waren. Om plaatselijk in de winkel te kunnen koelen, waren een 10-tal inbouwcassettes in het plafond geïnstalleerd die heel wat technische problemen met zich mee brachten.


Lees meer

18 maart 2016

Volys Star: Restwarmterecuperatie als alternatief voor WKK.

Volys Star: Restwarmterecuperatie als alternatief voor WKK.

In het kader van de EBO verplichting werd voor Volys Star een studie uitgevoerd naar de haalbaarheid van warmtekrachtkoppeling. De resultaten toonden veel potentieel voor een WKK installatie.

Alvorens het WKK-concept verder uit te werken, heeft Encon de besparingsmogelijkheden op de huidige installatie onderzocht. Concreet heeft Encon alle warmtebronnen en –vragers in kaart gebracht en het potentieel van warmterecuperatie bepaald. Vervolgens werden er maatregelen uitgewerkt om de warmtevraag te reduceren.


Lees meer

18 januari 2016

Encon voert de technische Due Diligence uit van de grootschalige samenwerking voor zonprojecten van Energiefonds Overijssel en Zonnegilde.

Encon voert de technische Due Diligence uit van de grootschalige samenwerking voor zonprojecten van Energiefonds Overijssel en Zonnegilde.

Nijmegen, 18 januari 2016 - Zonnegilde B.V. en Energiefonds Overijssel starten 23 december 2015 een samenwerking om een groot aantal Zon/PV-projecten op daken van Overijsselse ondernemingen te plaatsen en exploiteren. De portefeuille bevat bij de start van de samenwerking twaalf middelgrote PV-installaties met een totaal vermogen van circa 10 megawattpiek (MWp). Verwacht wordt dat de projecten circa 9 miljoen kilowattuur per jaar aan duurzame energie gaan opwekken. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 2.500 huishoudens. Encon Nederland voert de technische Due Diligence van de zonne-energieportefeuille uit.


Lees meer

14 januari 2016

Minister Turtelboom lanceert vandaag het eerste VLEEN-Netwerk

Minister Turtelboom lanceert vandaag het eerste VLEEN-Netwerk

9 bedrijven starten met uniek energiebesparingsproject HOUTHALEN - 14 januari 2016 -

i-Cleantech Vlaanderen presenteert vandaag trots het eerste Vlaamse VLEEN-netwerk in aanwezigheid van Minister van Energie Annemie Turtelboom. In dit project werken negen bedrijven uit verschillende sectoren 4 jaar lang aan energiebesparing in hun eigen organisatie. Onder coördinatie van EnergyVille en advisering van Encon gaan de bedrijven gedurende die periode samen op zoek naar energiebesparingsmaatregelen.


Lees meer

28 september 2015

EK Volley 2015 onder Limburgse verlichting

EK Volley 2015 onder Limburgse verlichting

Encon zorgde voor nieuwe, duurzame verlichting EK Volley – Lotto Arena Antwerpen

De Yellow Tigers wonnen dit weekend hun twee eerste wedstrijden onder de nieuwe, hoogtechnologische led-verlichting van de Lotto Arena. Die verlichting blijkt een goede mascotte voor het Belgisch volleybal, want de eerste volleybalwedstrijd die begin juli onder de nieuwe verlichting werd gespeeld was de legendarische wedstrijd van de Red Dragons. Met de winst in die wedstrijd tegen Nederland, plaatsten de mannelijke nationale volleybalploeg zich toen bij de ‘final four’.


Lees meer

18 augustus 2015

Duurzame investering voor groei Brouwerij Lindemans

Duurzame investering voor groei Brouwerij Lindemans

Encon verzorgt energie-efficiënte verbouwing met totaalproject van 6.000 m2 productie- en kantoorruimtes, goed voor 34 miljoen uitgeschonken Lindemans’en per jaar.

Het gaat goed met de onafhankelijke brouwerijen in Vlaanderen. Brouwerij Lindemans is daar een mooi voorbeeld van: onlangs verdubbelde ze haar bedrijfsoppervlakte om aan de stijgende vraag in hun groeimarkt te kunnen voldoen. Encon stond in voor de volledige engineering en projectopvolging van de technische installaties. Niet alleen tekenden ze een up-to-date bedrijfsenergienetwerk uit, Lindemans investeerde duidelijk in energie-efficiëntie en duurzaamheid.


Lees meer

27 mei 2015

Encon en WDP bouwen samen 30 MWp aan zonne-installaties in Nederland

Encon en WDP bouwen samen 30 MWp aan zonne-installaties in Nederland

Start van bouw grootste PV-installatie bij wehkamp luidt de start in van een programma van groene energie binnen de vastgoedportefeuille van WDP in Nederland voor een totaal vermogen van 30 MWp.

Warehousespecialist WDP zet samen met energiestudiebureau Encon een nieuwe stap in zijn ambitie op middellange termijn CO2-neutraal te worden. Vandaag is gestart met de realisatie van een PV-installatie van 2,5 MWp (maar liefst 10.000 zonnepanelen) op het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld van wehkamp te Zwolle. Energiespecialist Encon tekende het ambitieuze project uit en staat in voor de projectopvolging. Dit project betekent de start van een programma van groene energie binnen de vastgoedportefeuille van WDP in Nederland voor een totaal vermogen van circa 30 MWp.


Lees meer

20 mei 2015

EOC start ook in vestiging Evergem met ENO-campagne

EOC start ook in vestiging Evergem met ENO-campagne

Op minder dan jaar al 740.000 kWh bespaard in energiegebruik

Als gevolg van een eerste campagnejaar met zeer goede besparingsresultaten in Oudenaarde, start EOC nu ook in Evergem met de energiebesparingscampagne ENO. In 2014 startte EOC, internationaal producent van onder meer adhesives, surfactants, latex en emulsies voor haar vestiging in Oudenaarde met de ENO-campagne. ENO is een energiesensibiliseringscampagne en draait om de toekomst van onze kinderen. Met deze campagne zetten alle werknemers hun beste beentje voor om in hun dagdagelijks handelen op de werkvloer energie te besparen. Een belangrije evolutie is dat sensibilisering almaar aan belang wint, zo wordt het meegenomen in de Energiebeleidsovereenkomsten voor energie-intensieve bedrijven.


Lees meer

07 april 2015

Recticel Kesteren bespaart 50% op verlichting zonder investering.

Recticel Kesteren bespaart 50% op verlichting zonder investering.

Inesco maakt het mogelijk dat bedrijven onmiddellijk geld verdienen aan energiebesparende maatregelen zonder dat ze zelf moeten investeren.

Recticel heeft recent de opdracht getekend voor een groot verlichtingsproject voor een afdeling binnen de productielocatie Kesteren. Encon heeft het verlichtingsproject ontwikkelt, ontworpen en realiseert op korte termijn deze verlichtingsinstallatie. Inesco financiert deze verlichtingsinstallatie. Doel: betere verlichting voor de medewerkers met lager energieverbruik en tevens lagere onderhoudskosten. Dit past helemaal binnen de MVO ambitie van Recticel.


Lees meer

De les van overstekend wild

Begin maart trokken 15 Limburgse ondernemers door Silicon Valley, de Amerikaanse thuisbasis van heel wat succesrijke internet- en technologiebedrijven. Ze zijn ingegaan op een uitnodiging van Lut Wyers van het eventbureau Cocomo uit Hasselt, die er de sfeer wil opsnuiven, ideeën en inspiratie wil opdoen, bijleren, de positieve vibes voelen en ‘out of the box’ denken.

Lut Wyers: “We willen naar huis komen met een zak vol tips & tricks die we voor onze bedrijven concreet kunnen gebruiken. Het gaat ook verder dan dat. In Limburg heerst er sinds de sluiting van Ford Genk een nogal negatieve sfeer. We willen de positieve ingesteldheid die in Silicon Valley heerst, naar hier halen. Hoe kunnen we de beleving die in een ‘winnende’ regio heerst, omzetten naar een strategie voor Limburg? Waarom lukt het daar wel, en hier niet? De wereld verandert snel. We moeten daarom anders gaan denken en ondernemen.”

Verslag van Robin Bruninx, CEO van Encon, die als Vlaamse ondernemer naar San Francisco trekt om ervaring op te doen over groeibedrijven in Silicon Valley.


Lees meer

Ondernemen in ‘the fast lane’

Ondernemen in ‘the fast lane’

32 jaar, 66 mio kapitaal opgehaald in 4 verschillende fase (47 mio de afgelopen 2 weken) en meer dan 150 medewerkers. Op 5 jaar tijd.

Het is het verhaal van Jordan Kretchmer, oprichter van Livefyre. Livefyre is een ICT bedrijf gespecialiseerd in real-time content marketing. Bij ons zou dit een uniek succesverhaal zijn dat de nodige aandacht zou krijgen in de media en als stichtend voorbeeld zou dienen in menige opleiding. In Sillicon Valley is het geen uitzondering.


Lees meer

03 maart 2015

De eerste dag, en onder de indruk

De eerste dag, en onder de indruk

San Francisco is ouder dan ik had gedacht. Ouder, niet zozeer in de historische zin van het woord; In vergelijking met de meeste van onze Vlaamse steden is alles hier erg jong. Vele van de gebouwen kunnen eigenlijk wel een opfrisbeurt gebruiken.

San Fransico zoekt duidelijk niet de sjieke uitstraling van spiegelende torengebouwen en indrukwekkende hoekkantoren dat ik had verwacht. De omgeving vertelt hoe ze hier tegen de dingen aankijken: geen fancy gedoe, maar werken.


Lees meer

03 maart 2015

Safari door Silicon Valley

Safari door Silicon Valley

Vijftien Limburgse ondernemers trekken een week lang door Silicon Valley. CEO Robin Bruninx is één van hen.


01 maart 2015

Silicon Valley. “Ik ben benieuwd”.

Silicon Valley. “Ik ben benieuwd”.

“Ik ben benieuwd”.
Met een aantal collega-ondernemers ben ik op reis naar Silicon Valley, om er ideeën op te doen voor ons bedrijf. "Ik ben benieuwd."

Ik vermoed zelfs dat ik de woorden luidop heb gemompeld toen we daarnet het vliegtuig richting San Fransico instapten. De ondertoon die u erbij moet denken is eerder afwachtend en ook wel kritisch.

Als iemand mij 5 jaar geleden zou gezegd hebben dat ik ooit nog op een vliegtuig richting Silicon Valley zou stappen om er ideeën op te doen voor mijn bedrijf, dan had ik wellicht alleen maar gelachen. Maar nu is het wel zo ver. Meer nog, alle ondernemers in onze groep hebben zich er toe verbonden om minstens 3 ideeën van ginder mee te nemen en in hun eigen bedrijf toe te passen. Ik dus ook.


Lees meer

03 februari 2015

Kingspan Insulation – Energie-audits op productielocaties Winterswijk en Tiel.

Kingspan Insulation – Energie-audits op productielocaties Winterswijk en Tiel.

Energie-audits van Encon geven inzicht en zorgen voor realisatie van Kingspan’s doelstelling Net Zero Energy 2020

Kingspan heeft corporate breed een doelstelling van Net Zero Energy in 2020: in 2020 dient de energievoorziening voor alle locaties van het bedrijf voor 100% afkomstig te zijn uit hernieuwbare en duurzame bronnen. Om dit te realiseren, is er al veel geïnvesteerd in het energiezuiniger maken van de verschillende locaties en zijn er enkele wind- en zonneenergieprojecten gerealiseerd. Encon heeft een stappenplan gedefinieerd om deze doelstelling voor de productielocaties van Kingspan Insulation in Winterswijk en Tiel te realiseren. De eerste stap is energie-audits op beide locaties en definitie van het energiemonitoringsplan voor beide locaties. “De gedegen audits van Encon en het daarop volgende stappenplan helpen ons het doel te realiseren” stelt Barry Sikkink, Plant preventive maintenance manager van Kingspan Insulation Continental Europe.


Lees meer

11 december 2014

Maars Partitioning Systems bespaart 70% op verlichting.

Maars Partitioning Systems bespaart 70% op verlichting.

Intelligent lichtsysteem ontworpen en geleverd door Encon zorgt voor aanzienlijke besparing

Maars heeft recent twee verlichtingsprojecten uitgevoerd op twee verschillende afdelingen. Encon Nederland heeft de verlichtingsprojecten ontwikkelt, ontworpen en gerealiseerd. Doel: betere verlichting voor de medewerkers aan een lager energieverbruik en tevens lagere onderhoudskosten. Dit past helemaal binnen de MVO ambitie van Maars.

Encon is specialist in het opsporen van rendabele energiebesparingen bij bedrijven en helpt bedrijven bij produceren van duurzame energie. Encon heeft dit verlichtingsproject ontwikkelt, ontworpen en geleverd. Het betreft een intelligent verlichtingssysteem dat werkt op basis van daglichtsensoren. De lampen kunnen individueel worden ingesteld, hebben een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en verbruiken aanmerkelijk minder energie. “Het dimmen van de lampen op basis van het aanwezige daglicht en de juiste verlichtingstechnologie zorgt voor een energiebesparing van 70%” vertelt general manager Encon Nederland Ad Verbaas.


Lees meer

18 november 2014

Ruim 3.000 zonnepanelen op dak Nationaal Militair Museum

Ruim 3.000 zonnepanelen op dak Nationaal Militair Museum

Encon controleert de Zonne-energiecentrale van Nationaal Militair Museum voor Heijmans.

Heijmans bouwt het Nationaal Militair Museum te Soest in opdracht van het Ministerie van Defensie. Deze opdracht bevat het ontwerp, de nieuwbouw, het onderhoud, de financiering als het facilitaire beheer. Op het dak van het Nationaal Militair Museum worden voor het eind van dit jaar nog 3.240 zonnepanelen geplaatst. Encon voert de technische Due Diligence van het zonne-energieproject uit. Eneco plaatst en onderhoudt de zonne-energie installatie in opdracht van Heijmans en staat garant voor een maximale opbrengst gedurende de gehele levensduur.


Lees meer

27 oktober 2014

Solar-powered beer: Encon controleert zonne-energiecentrale van Heineken in Verenigd Koninkrijk.

Solar-powered beer: Encon controleert zonne-energiecentrale van Heineken in Verenigd Koninkrijk.

Heineken onthult grootste groene brouwerij in Verenigd Koninkrijk

Heineken heeft recent een zonne-energiecentrale van 4047 zonnepanelen (1 megawattpiek) gerealiseerd in Tadcaster, Noord Yorkshire. Encon voert de technische Due Diligence van het gehele zonne-energieproject uit. Doel: bier brouwen met duurzame energie.


Lees meer

28 oktober 2014

Tijd voor uw bespaarboekje?

Deze week lazen we in een nieuwe studie van het Federaal Planbureau dat de productiekost van elektriciteit in 2020 zo’n 56% hoger zal liggen dan in 2010. En dan moeten we er rekening mee houden dat de prijs vandaag de dag nog lager is dan die in 2010. Daarnaast mogen we ook nog eens gestage stijging van de netwerkkosten verwachten de komende jaren. Kortom, en dat bevestigen nagenoeg alle studies de voorbije jaren, onze energie zal de komende jaren een alsmaar grotere hap uit de bedrijfsbudgetten nemen. Anderzijds kunnen we niet met de hand op het hart garanderen dat we deze kosten kunnen doorrekenen in de marktprijs van onze goederen en diensten.

Wat staat er voor onze bedrijven dan te doen? Immers, dikwijls werken onze bedrijven al met krappe marges, en voelen we iedere krimp in de economie direct in onze portefeuille. En door het feit dat de prijsstijgingen (relatief) gestaag zullen lopen, gaan we niet direct een grote trigger hebben om actie te ondernemen. Want 2020 klinkt nog ver weg, toch?
 
Wij zien dit anders.
De rentes staan historisch laag, en we zijn verplicht te investeren in onze concurrentiekracht en innovatie. Een eerste stap hierin is zeer eenvoudig: veel te weinig bedrijven starten hun eigen „bespaarboekje". Immers, we investeren (best vandaag nog) in het eigen bedrijf, met als doel een efficiëntere en dus goedkopere energiebenutting te hebben. En wie het kan, overweegt best te investeren in eigen, duurzame energie.
 
Deze investeringen betalen zichzelf gemiddeld tussen de 2 en 5 jaar terug, dat zien we in onze dagdagelijkse praktijk. Dan zijn we… 2020. Juist. En vanaf dan begint u als bedrijf pas écht geld te verdienen. Uw investering is dan al lang afgeschreven, ze heeft zichzelf inzake rendement ruimschoots terugbetaald, en u geniet dagelijks van een fundamenteel lager verbruik én dus kostprijs van uw energie.
 
Wat wij noemen „een bespaarboekje". Het overwegen waard, toch?
 


09 juni 2014

Encon start unieke sensibiliseringscampagne rond energiebesparing bij industrieel bedrijf EOC

Encon start unieke sensibiliseringscampagne rond energiebesparing bij industrieel bedrijf EOC

Actie start met kunstwerken van de kinderen van medewerkers

Oudenaarde/Evergem — Afgelopen week startte bij het Oost-Vlaamse EOC, bekend als internationaal producent van onder meer latexen en compounds, een wel heel unieke sensibiliseringscampagne. De campagne motiveert alle medewerkers van het bedrijf om zoveel mogelijk energie te besparen. Ze doen dat met een heel bijzondere campagne waarin de kinderen van de medewerkers centraal staan.


Lees meer

21 december 2013

Robin Bruninx koopt vennoot uit bij Encon

Robin Bruninx koopt vennoot uit bij Encon

Kathleen Venderickx en echtgenoot Peter Hermans hebben hun handtekening gezet onder de verkoop van hun helft van energiestudiebureau Encon aan medevennoten Robin Bruninx en zijn echtgenote Sandra Deraeve.
Encon werd ruim 11 jaar geleden opgericht door Kathleen Venderickx en Robin Bruninx. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot één van de belangrijkste adviesbureaus voor energiebesparingsoplossingen en hernieuwbare energieprojecten.

12 december 2013

Encon ontwerpt en levert het bestek voor grootschalige uitrol van zonnepanelen voor 7 woningcorporaties in Overijssel. 

Encon ontwerpt en levert het bestek voor grootschalige uitrol van zonnepanelen voor 7 woningcorporaties in Overijssel. 

Zonnig Overijssel is live: zeven corporaties investeren in zonnepanelen op 1.200 sociale huurwoningen en 150 flats. Vandaag, 12 december om 10 uur zijn de eerste panelen gelegd op een huurwoning van deltaWonen in Zwolle.
 

Lees meer

07 november 2013

Encon zorgt voor duurzaamheid van grootste E-commerce distributiecentrum ter wereld

Encon zorgt voor duurzaamheid van grootste E-commerce distributiecentrum ter wereld

Bemmel/Zwolle (NL) Energiestudiebureau Encon helpt WDP Nederland en online warenhuis Wehkamp.nl bij het behalen van het BREEAM duurzaamheidcertificaat voor een bijna 35.000m2 groot, nieuw distributiecentrum in Zwolle. Wehkamp.nl bouwt centrum samen met logistiek vastgoedexpert WDP Nederland.

Energiestudiebureau Encon heeft enkele maanden geleden een belangrijke opdracht binnengehaald. Encon verzorgt het studiewerk en de projectbegeleiding voor het behalen van een BREEAM-certificaat voor het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Dit certificaat wordt uitgereikt voor gebouwen die op een brede waaier van aandachtspunten duurzaam scoren. Het gaat dan niet alleen over het (lage) energiegebruik. Ook aspecten als management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en vervuiling spelen een belangrijke rol.

WDP Nederland, gespecialiseerd in grote logistieke vastgoedprojecten, ontwikkelt het distributiecentrum in opdracht van online warenhuis Wehkamp.nl. in Zwolle en treedt tevens op als eindinvesteerder.


Lees meer

19 september 2013

Encon werkt technieken uit voor grootste privé-Audi-­garage wereldwijd

Encon werkt technieken uit voor grootste privé-Audi-­garage wereldwijd

Op donderdag 19 augustus opende de Groep Delorge-­-Peerlings officieel de deuren van een gloednieuwe Volkswagen-­- en Audi-­-complex aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Speciaal voor die opening zijn een aantal leden van de Board of Directors van Audi Duitsland overgekomen. En dat is geen toeval.

Lees meer

11 september 2013

JAZO Zevenaar bespaart 50% op verlichting.

JAZO Zevenaar bespaart 50% op verlichting.

Intelligent lichtsysteem ontworpen en geleverd door Encon zorgt voor aanzienlijke besparing

JAZO Zevenaar is gestart met de bouw van een verlichtingsinstallatie voor 5 productiehallen. Encon Nederland heeft het verlichtingsproject ontwikkelt, ontworpen en geleverd. Doel: betere verlichting voor de medewerkers aan een lager energieverbruik en tevens lagere energie- en onderhoudskosten. Dit past helemaal binnen de MVO ambitie van JAZO. Axel Jansen, algemeen directeur van JAZO: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons geen mooi verhaal, maar een kwestie van DOEN! MVO is verantwoordelijkheid nemen door innovatie en vernieuwingskracht, is ook flexibel reageren op nieuwe ontwikkelingen en het realiseren van duurzaam rendement.”


Lees meer

19 juni 2013

Encon viert 60.000 ha CO2-bomen op bijzondere manier

Encon viert 60.000 ha CO2-bomen op bijzondere manier

Kinderen van de medewerkers leggen symbolisch bos aan in Encon-tuin

Genk — Afgelopen weekend vierde energiestudiebureau Encon tijdens het jaarlijks familiefeest een wel heel bijzonder record. Alle energieprojecten van Encon samen sparen sinds kort evenveel CO2 als 60.000 hectare bomen opnemen. En dat werd op een wel heel bijzondere wijze gevierd.

Energiestudiebureau Encon vierde dit weekend een wel heel bijzondere gebeurtenis. Met de laatste energiebesparende projecten steekt het bedrijf de kaap van 60.000 hectare CO2-bomen over. Het betekent dat alle energieprojecten die het bedrijf sinds zijn ontstaan heeft uitgevoerd, op dit ogenblik samen evenveel CO2 uitsparen als 60.000 ha (neen, dit is geen tikfout) bomen kunnen opnemen.

Dit bijzondere, groene record werd passend gevierd op het jaarlijkse familiefeest van het bedrijf. Robin Bruninx, Algemeen Manager van Encon: “We werken eigenlijk in een bijzondere sector. Naast de directe hulp die we bieden aan onze klanten, heeft ons werk ook nog een extra bonus: we helpen zorgen voor een beter leefmilieu. Voor ons, maar meer nog, voor onze kinderen. En dat wilden we op ons familiefeest toch wel even in de verf zetten: de wederhelften en de kindjes mogen gerust weten wat man- of vrouwlief, mama of papa allemaal doet.”

Encon bracht de bijzondere taak van de medewerkers onder de aandacht door in de tuin een eigen mini-bos aan te leggen. Met een boom voor elk kindje van elke medewerker. “Die bomen zijn een deel van Encon. Als we ooit verhuizen, verhuist ons bos mee. Komen er kindjes, of medewerkers met kindjes bij, dan wordt ons bos groter. Als een medewerker door onze tuin loopt zal hij altijd weten waarvoor hij of zij doet wat hij doet! Het leek ons een mooi symbool.”, vult Robin verder aan.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eef Juarez op het nummer: +32 472 72 10 95

Robin Bruninx is general manager van Encon, een studiebureau gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van energieprojecten voor bedrijven. Encon is actief in heel Europa en heeft kantoren in Genk, Aartselaar en Nederland.


24 april 2013

7 woningcorporaties, 1.250 woningen en 50 flats:
de eerste grote Zon/PV aanbesteding is gestart!

Met zeven woningcorporaties in en rond Overijssel bereiden Atrivé en Encon een aanbesteding voor zonnepanelen voor, die in juni zal worden aanbesteed.
Het geschatte volume is 1.250 woningen en 50 flats.

De afgelopen maanden is beleid opgesteld en hebben directies en commissarissen ingestemd.
De corporaties investeren zelf en werken nu naar een gezamenlijke aanbesteding.

Met plezier hebben we ondersteund bij het opstellen van beleid en het vormen van een samenwerking.
Nu werken we aan de aanbesteding, de interne processen en de communicatie naar de huurders uit samen met de corporaties.
Ook ondersteunen we bij de uitwerking van financieringsaanvragen via het provinciaal fonds.

Wij verwachten nog een aantal van dit soort projecten op te mogen zetten in de sector. In vier regio’s worden of zijn in mei en juni bestuurlijke overleggen gepland om dergelijke samenwerkingen te initiëren.
Kenmerken van de aanpak zijn goede monitoring van de opbrengsten, systeemgaranties en langdurige beheercontracten.
Met de kennis, documenten en ervaring die we hier vormen, leggen we een basis voor het professioneel aanbesteden van zonne-energie voor de corporatie sector.


Lees meer

04 april 2013

Encon controleert één van de grootste commerciële Zonne-energieprojecten in Nederland op kwaliteit.

Encon controleert één van de grootste commerciële Zonne-energieprojecten in Nederland op kwaliteit.

Bier brouwen met 100% duurzame energie

Wieckse, onderdeel van Heineken, is gestart met de bouw van een één megawattpiek zonne-energiecentrale in ’s-Hertogenbosch. SolarAccess en ASN Groenprojectenfonds investeren in dit duurzame initiatief. Encon Nederland voert de technische Due Diligence van het gehele zonne-energieproject uit. Doel: bier brouwen met 100% duurzame energie.


Lees meer

10 maart 2013

Encon en Atrivé samen voor kwaliteitsgaranties in aanbestedingen

Atrivé en ingenieursbureau Encon hebben in januari 2013 een samenwerkingsverband gesloten.

Atrivé verzorgt het in kaart brengen van woningen en flats, de financiering en het opzetten van energie BV’s, marketing van zonnestroom onder huurders en projectbegeleiding.

Encon zal als technisch ingenieursbureau zorgen voor de engineering, aanbesteding van PV installaties en de controle op het beheer. Encon is specialist in engineering en aanbesteding van PV installaties en het beheer hiervan. Encon heeft meer dan 250 MWp (dat zijn 200.000 woningen!) aan PV projecten van A tot Z begeleidt in België, Duitsland, Frankrijk en Italië. En afgelopen 2 jaar ook steeds meer in Nederland bij scholen, MKB en grote bedrijven.

In de ogen van Atrivé is Encon van de onafhankelijke adviseurs die (mede) in Nederland opereren, ruim de meest ervaren partij.


Lees meer

04 oktober 2012

Persbericht: Encon is UNIZO KMO Laureaat Limburg 2012

Persbericht: Encon is UNIZO KMO Laureaat Limburg 2012

Op donderdag 4 oktober riep Unizo Limburg Encon uit tot winnaar van de KMO-laureaat van 2012. Waarom de jury Encon koos uit 5 sterke finalisten leest u in het persbericht van Unizo.

Lees meer

Energieaudit bij Mercedes garages van Groep JAM

Energiebesparingen met een Ster.

Groep JAM bestelde bij Encon een energieaudit voor haar 3 vestigingen in Hasselt, Lommel en Bree. Het bedrijf wist niet goed wat het kon verwachten van de audit, maar stond versteld van het resultaat.


Lees meer

21 september 2012

Een elektriciteitsblack-out voorkomen kan. En het brengt geld op.

Hoogspanningsnetbeheerder Elia heeft een noodplan klaar. Als er tijdens de wintermaanden te weinig stroom beschikbaar zou zijn, dan kan Elia bedrijven tijdelijk zonder stroom zetten. Desnoods zelfs hele (landelijke) woongebieden. Het noodplan zorgt voor ophef, maar het mag ons niet verwonderen.

Lees meer

14 september 2012

“Afgestudeerde ingenieur krijgt job én 2.500 euro aangeboden”

“Afgestudeerde ingenieur krijgt job én 2.500 euro aangeboden”

van links naar rechts:
- Joran Peeters - Winnaar Encon Energieprijs 2012 - Lessius Mechelen - Campus De Nayer
- Robin Bruninx - General Manager Encon
- Wim Lameire - Vlaams Energie Agentschap (VEA)

Encon Energieprijs 2012 geeft weer kans aan jonge afgestudeerde ingenieurs

Voor de tweede keer al reikte het snel groeiende Genkse Encon haar Energieprijs uit. Jaarlijks beloont ze hiermee de afstuderende ingenieur met een thesis rond energiebesparing of hernieuwbare energie in de bedrijfswereld. Die wint een job én een geldprijs van 2.500 euro. Door dit duwtje in de rug kunnen deze jonge uitblinkers zich verder specialiseren in energie-optimalisatie voor bedrijven.

Vijf jonge afgestudeerden stonden deze zomer met hun eindwerken (van warmtekrachtkoppeling over demand side management tot passiefbouw) in de finale voor een strenge en professionele jury van mensen uit de sector, projectingenieurs en managers van onder meer Bayer, Agoria, KBC, C-Power, Vasco én de Vlaamse overheid.


Lees meer

04 juli 2012

Encon probeert na Vlaanderen ook Nederland te veroveren

Encon probeert na Vlaanderen ook Nederland te veroveren

‘Wegnemen onwetendheid bij afnemers leidt tot substantiële groei’

Inmiddels bijna een jaar geleden kwam Ad Verbaas aan de leiding te staan van Encon Nederland. Voor Vlaanderen was het een eyeopener dat Nederland ook interesse heeft in Vlaamse kennis en kunde op het gebied van duurzame energie. Encon Nederland is namelijk een dochterbedrijf van het Vlaamse energiestudiebureau Encon dat geleid wordt door Robin Bruninx. ‘Wij zullen in Nederland in de komende periode een belangrijke bijdrage leveren aan het wegnemen van onwetendheid bij afnemers van zonne-energiesystemen’, stelt Ad Verbaas.


Lees meer

20 mei 2012

Move-It expo:

Move-It expo:

Encon is aanwezig op de Move-It beurs te genk op 23 en 24 mei.

U kan zich tevens inschrijven voor het seminarie dat Encon organiseert: Alles wat uw bedrijf moet weten over energie in 4 sprekers (en 90 minuten), meer info over dit seminarie vindt u via deze link.

02 mei 2012

Encon voert uitzonderlijk relighting-project uit bij Brussels Airlines

Encon voert uitzonderlijk relighting-project uit bij Brussels Airlines

Het Maintenance Department van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gunde Encon de opdracht om een relightingproject uit te voeren in de hangar waar vliegtuigen worden hersteld en onderhouden. Omdat er meerdere vliegtuigen tegelijkertijd binnen moeten kunnen, waaronder ook langeafstandstoestellen, handelt het om een zeer groot gebouw. Het werd een bijzonder project in heel wat opzichten: een werkhoogte van bijna 30 meter vraagt om installateurs zonder hoogtevrees. En met passagiersvliegtuigen in de onmiddellijke omgeving, moest er bovendien zeer omzichtig worden gewerkt en golden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. De schaal van het project brengt echter ook de voordelen van een goede relighting sterk naar voor.

Lees meer

17 april 2012

Groot succes Seminar 22 maart jl. “Hernieuwbare Energie voor Bedrijven” – vervolg in andere Provincies gepland.

Groot succes Seminar 22 maart jl. “Hernieuwbare Energie voor Bedrijven” – vervolg in andere Provincies gepland.

Het seminar van 22 maart jl. met Provincie Gelderland, ING, Dirkzwager en Encon was een groot succes. Circa 100 deelnemers waren present, onder hen veel bedrijven en woningbouw corporaties. De organiserende partijen zijn voornemens het seminar ook in andere Provincies te organiseren. Zo is men druk bezig met een deelgebied van Provincie Gelderland, namelijk de Achterhoek en ook met Provincie Noord-Brabant.  Nadere details zullen binnenkort volgen.

De presentaties van de organiserende partijen waren erg goed en er was erg veel interactie tussen de sprekers en de deelnemers. Op deze manier hebben de deelnemers een compleet overzicht gekregen hoe een Hernieuwbaar Energieproject aan te pakken, o.a. door de bewezen Encon procedures, welke kennis en ervaring een absolute must is om zo’n project tot een succes te brengen en welke ondersteuning en faciliteiten Provincie Gelderland kan bieden.

Trends geven aan dat zonne-energie (PV) in Nederland een enorme groei gaat doormaken. Andere focusgebieden zijn wind energie, duurzame gebouwen (energie besparing) en Warmte Koude Opslag (WKO).
De presentaties van het seminar zijn nog te vinden op de website www.360energy.nl

20 februari 2012

Hoe maakt u uw CFO even gelukkig als het milieu?

Hoe maakt u uw CFO even gelukkig als het milieu?

Investeert u in hernieuwbare energie of toch maar beter niet? Beslissen over de juiste investering in hernieuwbare energie is voor een bedrijf vandaag verre van eenvoudig. U wordt wellicht geconfronteerd met talloze vragen.

  • Hebben investeringen in zonnepanelen zin?
  • Hoe realistisch is het plaatsen van een eigen windturbine of WKO systeem?
  • Welke faciliteiten biedt de Provincie Gelderland?
  • Wat zijn de nieuwe technologieën die u in de gaten moet houden?
  • Wat vindt uw bank van een investeringsproject in hernieuwbare energie?
  • Hoe kunt u zeker zijn dat de beloftes van leveranciers ook worden waargemaakt?
  • Wat zijn de juridische stappen die u dient te nemen?

Ons seminar is een eerste en belangrijke stap om heel wat onduidelijkheid en vragen weg te nemen. Een energie specialist, een bankier, een jurist en de Provincie Gelderland laten u delen in hun kennis en inzichten. Ontdek dat investeren in hernieuwbare energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw resultatenrekening.

Het seminar wordt gehouden op 22 maart 2012 van 15.00 uur tot 19.00 uur in de Kasteelboerderij van het Nederlands Openlucht Museum te Arnhem. Deelname is gratis.

Schrijf u nu in op www.360energy.nl


23 december 2011

Energiestudiebureau Encon bij 10 beste relighting-bureaus in Europa

Energiestudiebureau Encon bij 10 beste relighting-bureaus in Europa

17 Belgische bedrijven halen het prestigieuze GreenLight-certificaat, een certificaat voor het gebruik van energiezuinige verlichting in bedrijven en openbare gebouwen, gepromoot door de Europese Commissie.
De energiebesparingsprojecten werden uitgevoerd door Energiestudiebureau Encon, zelf bij de 10 meest vooruitstrevende promotoren van energiezuinige relightingprojecten in heel Europa.


Lees meer

31 augustus 2011

Energiestudiebureau Encon krijgt dochter in Nederland

Energiestudiebureau Encon krijgt dochter in Nederland

Het van origine Vlaamse energiestudiebureau Encon, gespecialiseerd in energiebesparing en hernieuwbare energie voor bedrijven, richt een autonome afdeling in Nederland op.

Ad Verbaas, afkomstig uit de sector van de grote solar-projecten, komt aan het hoofd van het nieuwe bedrijf.


Lees meer

31 augustus 2011

Nieuw studiebureau Encon helpt bedrijven verstandig om te springen met energie.

Vanaf 1 september opent energiestudiebureau Encon zijn deuren in Nederland. Het bedrijf, gespecialiseerd in energiebesparing en hernieuwbare energietoepassingen voor bedrijven, slaagt erin om de energiekosten van bedrijven sterk te verminderen. Encon werkt dan ook voor een internationale klantenportefeuille. Ad Verbaas, tot voor kort directeur Project Development bij Scheuten Solar, komt aan het hoofd van de Nederlandse afdeling van het energiestudiebureau.


Lees meer

Qfor Kmo portefeuille