In de kijker

23 december 2011

Energiestudiebureau Encon bij 10 beste relighting-bureaus in Europa

Energiestudiebureau Encon bij 10 beste relighting-bureaus in Europa

17 Belgische bedrijven halen het prestigieuze GreenLight-certificaat, een certificaat voor het gebruik van energiezuinige verlichting in bedrijven en openbare gebouwen, gepromoot door de Europese Commissie. De energiebesparingsprojecten werden uitgevoerd door Energiestudiebureau Encon, zelf bij de 10 meest vooruitstrevende promotoren van energiezuinige relightingprojecten in heel Europa.

Lubrizol, Olympia, Affilips, StanleyBlack & Decker, ZF Services Belgium, Evapco, Staples, Lodewijckx, Greif, Nitto, Kalimba, Cassidian, Jugetra (Bolckmans), Mathieu Gijbels, Tapibel, Mathieu Gijbels, en Nikita, dat zijn de bedrijven die binnenkort het oranje - groene zonnetje van de Europese Commissie aan hun deur mogen hangen. Dat logo duidt aan dat de bedrijven het GreenLight-certificaat hebben behaald. Het GreenLight-certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die inspanningen leveren om hun verlichting zo energiezuinig mogelijk te maken.

Verlichting energieslokop

Een behoorlijk gedeelte van de energiefactuur in bedrijven gaat naar verlichting. En uit de praktijk blijkt dat er met wat inspanningen aanzienlijk op die verlichting kan worden bespaard. Goede, aangepaste verlichting met de juiste sturing kan het energieverbruik vaak zelfs met 60% verminderen. En dat is niet alleen goed voor het milieu: de besparingen zijn zo groot dat de investeringen in een betere verlichting vaak op een periode van 2 jaar zijn terugverdiend. Met de hulp van Encon hebben 17 Belgische bedrijven de stap dit jaar alvast gezet.

Robin Bruninx van Encon: “Deze bedrijven verdienen echt wel een pluim voor hun inspanningen. Want ook al verdienen relightingprojecten zichzelf snel terug, toch blijven heel wat bedrijven toch nog altijd vrij terughoudend als het gaat om investeringen in milieuvriendelijke alternatieven. Bij deze projecten zijn er eigenlijk alleen maar voordelen.”

Met deze relightingprojecten is Encon alvast niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf voert zoveel relightingprojecten uit die in aanmerking komen voor een GreenLight-certificaat, dat het ondertussen Main Endorser van het GreenLightprogramma van de Europese Commissie is geworden. Zo zijn er slechts 10 in heel Europa.

Op https://bolletta-energia.it/notizie/greenlight/ kunt u nagaan wie er allemaal al zo’n GreenLight-certificaat heeft behaald.

Meer informatie: neem contact op met Lorien Bielen op het nummer +32 471.48.29.85

Robin Bruninx is General Manager van Encon, een studiebureau gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van energieprojecten voor bedrijven. Encon is actief in heel Europa en heeft kantoren in Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Nederland.

 
Vlnr: Robin Bruninx en Davy Breuls, Encon.
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille