In de kijker

25 oktober 2017

Knowhow van Encon aan basis groot zonne-project van onderneming van het jaar WDP

Knowhow van Encon aan basis groot zonne-project van onderneming van het jaar WDP

Het Belgisch-Nederlandse WDP, in België pas uitgeroepen tot onderneming van het jaar, realiseert op dit ogenblik een indrukwekkend project in zonne-energie in Nederland. Dat deze onderneming van het jaar zo ver gaat, is geen toeval volgens energiespecialist Encon. WDP stelde Encon aan voor de begeleiding en coördinatie van het massieve project. Bedrijven die voorloper zijn in hun eigen sector, denken meestal ook verder als het op duurzaamheid aankomt, stelt de CEO van Encon vast.

Industrieel vastgoedspecialist WDP had even voor het werd uitgeroepen tot onderneming van het jaar in België, bij ons aangekondigd dat het 25 miljoen extra zal investeren in een zonnepanelenproject van maar liefst 100.000 zonnepanelen in Nederland. Extra, want het bedrijf legt nu al de laatste hand aan een even groot zonne-park. Beide projecten samen leveren voldoende stroom voor een stad van ongeveer 40.000 inwoners. Energiespecialist Encon uit Nijmegen verzorgt het onderzoek, de begeleiding en coördinatie van de beide projecten.

Verdient meer dan één proficiat
Ad Verbaas, General manager van Encon Nederland: “WDP heeft oprecht de ambitie om een zo duurzaam mogelijke logistieke business te bouwen. We zijn trots dat het bedrijf onze hulp inroept om deze ambities te realiseren. Het is voor ons niet zo verrassend dat WDP zo begaan is met het milieu, de klimaatopwarming en haar eigen footprint. Het is opvallend hoe bedrijven die koploper zijn in haar eigen vakgebied, dat ook vaak zijn op het vlak van duurzaamheid. Hoe innovatiever een bedrijf denkt, des te meer aandacht er ook is voor de ecologische kant van de bedrijfsvoering. Ga maar na: achter elk ambitieus duurzaamheidsproject staat een bedrijf dat als een vernieuwer geldt in zijn eigen sector. WDP verdient een enorm compliment, niet alleen als terechte winnaar van de “Onderneming Van Het Jaar”-award, maar zeker ook als organisatie die bewust werkt aan haar duurzaamheid. Voor ons was WDP dan ook al veel eerder een onderneming van het jaar.”
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille