In de kijker

04 oktober 2012

Persbericht: Encon is UNIZO KMO Laureaat Limburg 2012

Persbericht: Encon is UNIZO KMO Laureaat Limburg 2012

Het Limburgse ingenieursbureau Encon van zaakvoerder Robin Bruninx zal vanavond in Genk bekroond worden tot “UNIZO KMO Laureaat Limburg 2012”. UNIZO-Limburg reikt deze erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering.Encon werd verkozen boven vier andere zeer sterke finalisten, met name ES International (Kurt Hensen), Hassotel/The Century (Dimitri Beckers), 2Pharma (Sven Martens) en Betonboringen Kris Langers (Kris Langers). Encon is nu dus één van de vijf kandidaten die in aanmerking komen voor de nationale erkenning “UNIZO KMO Laureaat 2012”. De winnaar hiervan wordt op 7 december bekendgemaakt.


Na een eerste screening door Ernst&Young en twee provinciale juryrondes werden 5 sterke Limburgse bedrijven geselecteerd. ES International (Kurt Hensen), Hassotel/The Century (Dimitri Beckers), 2Pharma (Sven Martens), Betonboringen Kris Langers (Kris Langers) en Encon (Robin Bruninx). Uiteindelijk werd het ingenieursbureau Encon uit Genk boven de vier andere, toch wel zeer sterke kandidaten, gekozen.  


De keuze van de jury viel op Encon omdat het bedrijf zich wist te ontwikkelen vanuit een nog onbestaande markt tot dé referentie in de sector van de studiebureaus op vlak van energiebesparende maatregelen. Verder kon Encon de laatste 4 jaar een groei van maar liefst 350 % voorleggen. De sterke managementtechnieken, het unieke HR opvolgingssysteem, de ENCON-Academie en het oprichten van een filiaal in Nederland, wisten de jury te overtuigen. Robin Bruninx is bovendien een gepassioneerd ondernemer met lef en een aanstekelijk optimisme.Encon krijgt vanavond een groot certificaat mee en een professioneel gemaakte bedrijfsfilm. Hij zal ook uitgenodigd worden op een exclusieve rondetafel met Vlaams Minister-President Kris Peeters. Robin mag nu ook meedingen naar de nationale erkenning “UNIZO KMO Laureaat 2012”. De winnaar hiervan wordt op 7 december bekendgemaakt.
De jury had ook een speciale vermelding voor Wim Schoubben van Alrasol uit Wellen. Hij komt in aanmerking voor de nationale erkenning van “meest energiebewuste KMO” en dit voor zijn doorgedreven visie met betrekking tot energiebesparende investeringen voor particulieren en bedrijven. Bovendien is Alrasol één van de pioniers op gebied van groene energie. René Willems komt met Shopping Diepenbeek in aanmerking voor de “meest klantgerichte KMO” en “best presterende KMO”. Hij wist de jury te overtuigen met zijn doorgedreven klantgerichtheid en sterke financiële resultaten. Ook van hen zullen we 7 december weten of ze in de prijzen vallen.

UNIZO en haar partners KBC, Ernst & Young, SAP, Electrabel, willen via de “UNIZO KMO Laureaat” dé KMO's in de kijker zetten die een duurzame bijdrage leveren tot de Vlaamse economie. De KMO Laureaat wordt tweejaarlijks verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake strategie, financieel beleid, HRM, innovatie, klantgerichtheid, energie- en milieubeleid, communicatiebeleid en behoorlijk bestuur. Eerst worden de winnaars per provincie verkozen. Uit die winnaars wordt uiteindelijk dé KMO Laureaat 2012 geselecteerd. www.kmolaureaat.be
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille