In de kijker

21 juni 2017

Persbericht: Scania krijgt grootste Zonnedak van Nederland

Persbericht: Scania krijgt grootste Zonnedak van Nederland

Energiespecialist Encon heeft grondige Technische Due Diligence uitgevoerd
Scania krijgt grootste Zonnedak van Nederland  

ZWOLLE – Scania Production Zwolle beschikt straks over het grootste zonnedak van Nederland en zet flinke stappen richting een energie neutrale truck productie. Het totale vermogen van de PV installatie is 6 MWp; zo’n 22.000 zonnepanelen. Woensdag jl. verrichtte gedeputeerde Annemieke Traag en afscheidnemend Scania-commissaris Jan Hendrikx symbolisch de starthandeling.  

De Zwolse truckproducent Scania Production Zwolle heeft verschillende initiatieven lopen om haar doelstelling om een energie neutrale productielocatie te worden in 2020 op bedrijventerrein Voorst te behalen. Na een groot zonne-energie installatie te Hasselt, eveneens onder begeleiding van Encon, begint de organisatie met de uitrol van zijn groene-energiestrategie door haar daken in Zwolle te beleggen met zonnepanelen.

Encon verzorgt Technische Due Diligence voor Energiefonds Overijssel
Het zonnepark op de daken van Scania wordt ondersteund door een speciaal opgerichte ESCo (Energie Service Company) in samenwerking met het Energiefonds Overijssel. Energiefonds Overijssel is een fonds dat de provincie Overijssel inzet om haar doelstelling van nieuwe energie te realiseren. In 2023 moet 20% van het Overijsselse energieverbruik van duurzame bronnen komen. Ad Verbaas van Encon Nederland: “Encon is erg trots op de goede samenwerking met alle stakeholders in dit zeer mooie project om alle risico’s in het project te identificeren en ervoor te zorgen dat deze risico’s worden geëlimineerd of dusdanig worden vermindert dat het project zeer beheersbaar wordt.” Encon begeleidt ook de realisatie van het project en doet de oplevercontroles. Een oplevercontrole als de installatie gereed is en een oplevercontrole na één jaar om na te gaan of de energieopbrengsten van de installatie overeenkomen met de afgesproken opbrengstgarantie in het contract.

1 miljoen zonnepanelen
Er zijn slechts enkele bedrijven in Nederland die de juiste ervaring en vakkennis hebben om een goede Due Diligence van dusdanig grote zonne-energieprojecten uit te voeren. Encon heeft in de afgelopen jaren meer dan 300 van dit type projecten uitgevoerd met een totaal vermogen van meer dan 300 megawattpiek. Dit zijn circa 1 miljoen zonnepanelen of circa 125.000 particuliere woningen met zonnepanelen.

Over Encon
Encon is een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in energiebesparingen, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie voor industriële bedrijven. Encon ondersteunt bedrijven om:
1. technische installaties te laten voldoen aan de geldende wetgeving
2. energiekosten efficiënt te managen
3. duurzaamheid te borgen op lange termijn
Encon is actief in heel Europa en werkt voor bedrijven zoals WDP, Bombardier, Bayer, Ikea, HJ Heinz.
Encon heeft vestigingen in Nederland, België en Uruguay. www.encon-energy.nl
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ad Verbaas op het nummer: 06-55 32 22 28
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille