In de kijker

31 augustus 2011

Energiestudiebureau Encon krijgt dochter in Nederland

Energiestudiebureau Encon krijgt dochter in Nederland

Vlaamse knowhow rond energiebesparing en hernieuwbare energie klaar voor export

Energiestudiebureau Encon krijgt dochter in Nederland.

Het van origine Vlaamse energiestudiebureau Encon, gespecialiseerd in energiebesparing en hernieuwbare energie voor bedrijven, richt een autonome afdeling in Nederland op. Ad Verbaas, afkomstig uit de sector van de grote solar-projecten, komt aan het hoofd van het nieuwe bedrijf.

Als het op milieuvriendelijkheid en energiebesparing aankomt hebben Vlamingen snel de indruk dat Nederland ons ver voor blijft. Niet geheel terecht. We beschikken in Vlaanderen over heel wat kennis en knowhow die in het buitenland erg gegeerd is. Zo start energiestudiebureau Encon op 1 september met een dochterbedrijf in Nederland. Vanuit de regio rond Arnhem, de energiestad bij uitstek, bedient het bedrijf voortaan alle Nederlandse klanten. Encon is gespecialiseerd in energiebesparing en hernieuwbare energieprojecten voor bedrijven. Het bedrijf is nu al internationaal actief en werkt onder andere voor ondernemingen als Ikea, StanleyBlack&Decker, Bombardier, Scania, Daikin, Vaessen Industries, Staples, ….

Robin Bruninx, CEO van Encon: "We hebben op dit ogenblik kantoren in Genk, Gent, Luik en Parijs. Het kantoor in Parijs maakt echter nog integraal deel uit van het Belgische moederbedrijf. Encon Nederland zal het eerste volledig zelfstandige filiaal zijn.

Nederland is een interessante markt voor Encon. De diensten zoals wij ze aanbieden bestaan nog niet bij Nederlandse bedrijven. We werken op dit ogenblik al in Nederland en er is een duidelijke vraag naar onze producten. De sector van de hernieuwbare energie is daar nu bovendien in volle ontwikkeling. Het ideale ogenblik om met een zelfstandige afdeling in Nederland te starten."

Nederlander Ad Verbaas zal het kantoor leiden. Ad is burgerlijk ingenieur van opleiding. Hij werkte eerder onder andere voor Alcatel in België. Voor hij naar Encon kwam bouwde hij vanuit het niets een volwaardige engineering en contracting afdeling voor grote PV-installaties bij Scheuten Solar. Scheuten Solar is onderdeel van de Scheuten Groep  met meer dan 2000 werknemers. Ad zorgde voor grote projecten onder andere in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. In totaal goed voor meer dan 150 ha aan zonnepanelen.

Bruninx: "Ad is de geknipte persoon aan het hoofd van Encon Nederland. Hij heeft niet alleen ervaring en affiniteit met de energiesector, maar is daarbij ook een people manager, operationeel sterk gestructureerd en resultaat gericht."

Encon heeft altijd sterk geloofd in de kracht van knowhow rond energiebesparing en hernieuwbare energie als exportproduct. Het bedrijf riep daarom eerder al de Encon Energieprijs in het leven. Die moet de interesse en kennis rond energie bij studenten stimuleren. De prijs beloont de student met het beste eindwerk rond energiebesparing of hernieuwbare energietoepassingen voor bedrijven. De Encon Energieprijs wordt in september uitgereikt.

Bruninx: " Met de uitbreiding in Nederland exporteren we niet alleen knowhow, maar kunnen we ook extra kennis op doen. Zo hebben de Nederlanders al heel wat ervaring op het vlak van Ketenefficiëntie terwijl dat bij ons pas van de grond komt."
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille