In de kijker

20 februari 2018

Start bouw Zonnepark Apeldoorn

Start bouw Zonnepark Apeldoorn

Groene stroom voor 1100 huishoudens, opgewekt door 11.088 panelen in de wijk Zuidbroek. De bouw van Zonnepark Apeldoorn is inmiddels gestart! In het voorjaar wordt de eerste schone energie geleverd. De stellages waarop de zonnepanelen worden gemonteerd, worden zichtbaar binnen de omheining van de locatie.

Samen met Encon heeft Over Morgen het initiatief genomen voor de ontwikkeling van het Zonnepark. Via crowdfunding was het voor bewoners van Apeldoorn mogelijk om te investeren in het zonnepark. “Het is altijd ons doel geweest om de lokale samenleving te verbinden met het zonnepark,” aldus collega Erik. “Wij geloven erin dat de energietransitie versnelt als duurzame energie letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen is.” Inmiddels is de crowdfundingscampagne succesvol afgerond; het maximale bedrag van 250.000 euro is bereikt. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aankoop van de zonnepanelen, die volgens planning eind maart geleverd worden.

Proces in volle gang
De aankomende weken krijgt het park onder de hoogspanningsleiding steeds meer vorm. Ad Verbaas, van het bedrijf Encon is blij met deze ontwikkeling: “Ik ben erg trots op de samenwerking tussen Over Morgen en Encon en alle andere betrokken partijen om dit zeer mooie zonne-energieproject met z’n allen te realiseren. De kennis, ervaring en contacten van Over Morgen en Encon hebben geleid tot een goed ontwikkeld project, met heldere afspraken en contracten met professionele partijen. Dit leidt tot een goede realisatie van het project.” 

Wat levert het op?

De 11.088 panelen gaan 3.600 MWh opwekken. Dit betekent dat er, in vergelijking met de opweg van grijze energie, ongeveer 2300 ton CO2 per jaar wordt bespaard. Om hier enigszins een beeld bij te vormen: voor één ton CO2-uitstoot moeten 50 bomen een jaar lang groeien.
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille